Hozzávalók: |
Elkészítés: |
2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 karalábé, 10 dkg kelbimbó, 10 dkg zöldbab, 5 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt trappista, 2 kávéskanál liszt, 1 tojás, 2 dkg vaj, ételízesítő, bors, pirospaprika |
A kockára vágott hagymát fonnyaszd meg a vajon, majd tedd bele a gusztusod szerint feldarabolt zöldségeket puhulási sorrendjükben és dinszteld meg. Keverd el benne a pirospaprikát, majd öntsd fel vízzel vagy húslével, forrald fel, és főzd puhára a zöldségeket. Amíg fő, reszeld meg a sajtot, keverd bele a tejfölbe a liszttel és tojással együtt. Ha a zöldségek megfőttek, szedjél a leves levéből kanalanként a tejfölös kutyulékhoz és keverd ki jól. Ha már annyi levest kevertél el benne, hogy jó meleg lett, folyamatos kevergetés mellett csurgasd a levesbe. Ezzel csak épp hogy rottyanjon egyet, és vedd le a tűzről. Ezután még kb. 6-8 percig kevergetni kell, nehogy a sajt összeálljon egy gumóba. Lehet pirított zsemlekockával adni, de anélkül is tartalmas és finom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |