recept: Franci zöldségleves, Kifőzde
Franci zöldségleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma,
1 karalábé, 10 dkg kelbimbó,
10 dkg zöldbab, 5 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl,
10 dkg reszelt trappista,
2 kávéskanál liszt, 1 tojás,
2 dkg vaj, ételízesítő, bors, pirospaprika


A kockára vágott hagymát fonnyaszd meg a vajon, majd tedd bele a gusztusod szerint feldarabolt zöldségeket puhulási sorrendjükben és dinszteld meg.
Keverd el benne a pirospaprikát, majd öntsd fel vízzel vagy húslével, forrald fel, és főzd puhára a zöldségeket.
Amíg fő, reszeld meg a sajtot, keverd bele a tejfölbe a liszttel és tojással együtt. Ha a zöldségek megfőttek, szedjél a leves levéből kanalanként a tejfölös kutyulékhoz és keverd ki jól. Ha már annyi levest kevertél el benne, hogy jó meleg lett, folyamatos kevergetés mellett csurgasd a levesbe. Ezzel csak épp hogy rottyanjon egyet, és vedd le a tűzről. Ezután még kb. 6-8 percig kevergetni kell, nehogy a sajt összeálljon egy gumóba.
Lehet pirított zsemlekockával adni, de anélkül is tartalmas és finom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Francia recept alapján konstruáltam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2008.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 11:50:04 - 0.89)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez